keskiviikko 15. toukokuuta 2019

NahkalaukkuEnsimmäinen itse tekemäni ja suunnittelemani nahkalaukkuni valmistui viime keväänä, mutta ajattelin, että olisi kivaa jakaa tämä mieleenpainuva diy-projekti myös täällä blogin puolella!

Nahkalaukun valmistus oli ollut pitkäaikainen haaveeni ja suunnilleen vuosi sitten sain aikaiseksi toteutettaa sen. Tavoitteenani oli valmistaa laukku, joka kestää aikaa ja käyttöä.


En ollut ennen työstänyt nahkaa, joten alkuun piti perehtyä nahantyöstön perusteisiin ja ottaa asioista paljon selvää. Nahan ja muut tarvikkeet ostin paikalliselta suutarilta. Kaavat piirsin itse ja mallailin niiden toimivuutta ensin pahvimallin avulla. Vasta kun olin varma, että kaavat ovat toimivat, uskalsin leikata palat nahasta.

Kokosin laukun käsin ompelemalla, mikä olikin yllättävän raskasta hommaa nahan paksuuden vuoksi. Apuna käytin naskalia, ja ompelussa käytin vahattua polyesterilankaa ja kahta neulaa. Laukun läpän kiinnitysmenetelmänä toimii sammakkolukko ja hihna on kiinnitetty molemmilta puolilta kahdella niitillä. Valmiin laukun viimeistelin nahkarasvalla. 

Projekti oli haastava, mutta opin sen aikana paljon uutta. Olen valmistamaani laukkuuni tosi tyytyväinen ja se jo nyt päässyt usein käyttöön. Siitä tuli juuri sellainen ajaton ja moneen tilaisuuteen sopiva ja toivottavasti se kestää käytössä pitkään! :)
3 kommenttia: